BoardGuess.com

UPTU Entrance Examination of Logical Ability Important Question

In each of the following  questions, Choose one number which is similar to the numbers in the  given set:

1. Given Set: 363, 489, 579

(a) 471        (b) 562       (c) 281     (d) 382

2. Given Set: 282, 354, 444

(a) 453        (b) 363       (c) 255     (d)417

3. Given Set: 992, 733, 845, 632

(a) 326        (b) 114       (c) 947     (d) 425

Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces.

4. 0.5, 1.5, 4.5, 13.5, (……)

(a) 39.5 (b) 45.5 (c) 40.5 (d) 28.5

5. 121, 225, 361, (.....)

(a) 529 (b) 329 (c) 629 (d) 729

6. 0, 2, 8, 14, (…..), 34

(a) 22 (b) 24 (c) 26 (d) 28

7. 77, 36, 18, (….)

(a) 16 (b) 9 (c) 12 (d) 8

8. 83, 82, 81, (….), 69, 60, 33

(a) 73 (b) 80 (c) 75 (d) 77 (e) none of these

9. 77, 78, 77, 81, 73, (….), 55

(a) 69 (b) 71 (c) 82 (d) 89 (e) none of these

10. 6, 7, 9, 13, 21, (…..)

(a) 25 (b) 29 (c) 37 (d) 32 (e) none of these

Answers

  1. (a)
  2. (a)
  3. (d)
  4. (c)
  5. (a)
  6. (b)
  7. (d)
  8. (d)
  9. (c)
  10. (c)




Start Discussion!
*
* (Will not be published)
* (First time user can put any password, and use same password onwards)
*
Start a new topic: (If you have any question related to this post/category then you can start a new topic and people can participate by answering your question in a separate thread)
Title/Question: (55 Chars. Maximum)
Comment/Detailed description:* (No HTML / URL Allowed)

Characters left

Verification code:*



(If you cannot see the verification code, then refresh here)




CBSE Board, UP Board, IGNOU, JNU, MBA MCA, BBA and other educational boards of India

Disclaimer: For documents and information available on BoardGuess.com, we do not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information. Papers, Results, Syllabus, Logo and other educational contents are owned by Indian Education Board and BoardGuess does not hold any copyright on it. The format of materials, being displayed on this website, comes under the copyright act. BoardGuess.com, All Rights Reserved ©